کد خبر 1659518
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۳
غرب مسئول عدم احیای برجام است

سفیر اسبق ایران در آلمان که به اجبار قانون منع به کارگیری مجدد بازنشستگان از سمت خود در دولت روحانی کناره‌گیری کرد، می‌گوید امکان مذاکره با ترامپ وجود دارد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: برجام به عنوان تنها دستاورد ادعایی دولت روحانی از سوی ترامپ پایمال شد. ترامپ برای مذاکره با دولت روحانی ۱۳ شرط گذاشته بود و هنگامی هم که شایع شد ظریف در گفت‌وگویی درخواست مذاکره کرده، ترامپ در واکنشی توهین‌آمیز در توئیتر نوشت: نه، مرسی!

با وجود این واقعیات، علی ماجدی به روزنامه شرق گفته است که می‌توان با ترامپ مذاکره کرد. او در پاسخ این سؤال که پیروزی هریس بیشتر به نفع دولت پزشکیان است یا ترامپ؟، می‌گوید: اگر به موضع‌گیری‌های انتخاباتی کاملا هریس درخصوص بحران خاورمیانه و جنگ یک‌ساله اخیر در غزه و لبنان رجوع کنیم، مواضع وی انسانی‌تر بوده است و قدری ملایم‌تر و منعطف‌تر از ترامپ در این رابطه حرف می‌زند. به همین دلیل نگاه و سیاست هریس در عین آنکه باید تبعیت خود را از استراتژی امنیتی و سیاست خارجی کلان آمریکا داشته باشد، انسانی‌تر است. لذا احتمالا به دلیل همین نگاه هریس در صورت پیروزی به دنبال پایان‌دادن به این جنایت‌های رژیم اسرائیل باشد. همزمان نباید فراموش کنیم که دونالد ترامپ در کارنامه چهار سال دولت قبلی خود اقداماتی مانند تلاش برای تغییر پایتخت رژیم اسرائیل از تل‌آویو به بیت‌المقدس را با جابه‌جاکردن سفارت آمریکا انجام داد. پیمان ابراهیم را برای عادی‌سازی روابط بحرین و امارات و مراکش و سودان پی گرفت. اینجاست که اگر دونالد ترامپ روی کار بیاید، شاید وضعیت منطقه حساس‌تر و ملتهب‌تر شود.

ماجدی افزود: یک طرف حتی فردی مانند دونالد ترامپ اهل ریسک است. لذا می‌توان با او هم وارد مذاکره شد و به نتیجه رسید. هرچند که نمی‌توان اعتماد تام و تمامی به دونالد ترامپ و گفته‌هایش داشت. از طرف دیگر چون برجام ابتکار دموکرات‌ها در دوره اوباما بود و جو بایدن هم معاون اول اوباما بود و در دوره ریاست‌جمهوری خود بایدن هم علی‌رغم ناکامی، واقعا به دنبال احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بود، لذا تصورم بر این است که زمینه بهتری برای مذاکرات در صورت پیروزی کاملا هریس وجود دارد. البته دوباره یادآوری می‌کنم که دونالد ترامپ یک تفاوت جدی با کاملا هریس، باراک اوباما و جو بایدن دارد و اینکه او فردی مقید به سیاست‌های حزب جمهوری‌خواه نیست و می‌تواند تکرو عمل کند. در صورتی که کاملا هریس، باراک اوباما و جو بایدن کاملا به سیاست‌ها و راهبردهای حزب دموکرات مقید هستند و اصطلاحا حزبی تلقی می‌شوند. لذا امکان دارد که دونالد ترامپ جدا از نگاه حزب جمهوری‌خواه بخواهد ابتکارات شخصی را در مذاکرات با ایران داشته باشد و مسیر بهتری را برای دولت پزشکیان باز کند. لذا چون نمی‌توان به شکل قاطع در مورد نتایج انتخابات آمریکا و تأثیر پیروزی هریس یا ترامپ بر وضعیت مذاکرات سخن گفت، اتفاقا باید نگاه به داخل داشت. دولت پزشکیان و ساختار تصمیم‌گیر در ایران برای هر دو سناریو آمادگی داشته باشد.

وی همچنین گفته است: تصور من این است که اتفاقا اگر می‌خواهیم مذاکرات به نتیجه برسد، باید از تجربه خروج از برجام درس بگیریم. چون آن زمان می‌توانستیم با ادامه مذاکرات و تعریف منافع مشترک اقتصادی برای آمریکا، مانع از خروج ترامپ از توافق شویم. اکنون هم واقعا باید چنین موضوعی در دستور کار قرار بگیرد و به دنبال آن باشیم که منافع مشترک اقتصادی در توافق جدید با آمریکا گنجانده شود. چون همان زمان ترامپ عنوان کرده بود که چرا باید کشورهای اروپایی با توافق هسته‌ای به منافع تجاری با ایران دست پیدا کنند، اما آمریکا از آن محروم باشد. لذا واقعا باید آمریکا هم مانند سایر کشورهای اروپایی، روسیه، چین و... بتواند در یک فرصت برابر و عادلانه در همه حوزه‌های ایران سرمایه‌گذاری کند و روابط تجاری و اقتصادی داشته باشد.

اظهارات این دیپلمات سابق نمونه تیپ‌های شخصیتی است که هیچ عبرتی مبتنی بر تجارب قبلی در ذهن آنها شکل نمی‌بندد؛ یعنی این فرد مدعی فهم دیپلماسی همین قدر را هم درک نمی‌کند که دولت‌های گوناگون آمریکا دنبال مذاکره و تعامل بر اساس احترام متقابل و پایبندی به تعهدات نبوده‌اند بلکه هر کدام می‌خواسته خواسته‌های زورگویانه و نامشروع خود را به طرف ایرانی دیکته کند یا با گروگان گرفتن برجام (در دولت‌های ترامپ و بایدن)، باج‌های بیشتری مطالبه کند بی‌آن که حقوق حداقلی ایران در توافق را محترم بشمارد. در چنین وضعیت ضد توافق و تفاهمی، یک دیپلمات غربگرا مدعی است که با ترامپ یا نامزد موکرات‌ها می‌شود مذاکره کرد!

نکته عجیب دیگر این که او درباره کامالا هریس معاون اول و همه کاره دولت بایدن را که از متهمان اول جنایات جنگی و نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه است، ادعا می‌کند: مواضع وی درباره جنگ غزه انسانی‌تر است و احتمالا در صورت پیروزی به دنبال پایان‌دادن به این جنایت‌های رژیم اسرائیل باشد.

یادآور می‌شود اوایل بهمن ۹۸ هنگامی که گفت‌وگوی اشپیگل با ظریف منتشر شد و چنین القا شده بود که ظریف خواستار مذاکره با دولت ترامپ شده، ترامپ در توئیتر نوشت: «نه مرسی!».

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 9
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    3 0
    دقیقا درست گفته آمریکا نتونست خودرو هاشو به ایران بفرسته محصولات خوبشو به ایران بفرسته ایرانم نذاشتن محصولاتشو به بازار بزرگ آمریکا صادر کنه
  • IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    3 4
    مغز این افراد چه جوریه ...
  • IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    3 0
    مگه کلا باسواد هم دارید؟(:
  • IR ۰۹:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    2 0
    حمایت آمریکا از اسرائیل و عربستان و امارات نشون داده که بلوک غرب از متحدانش بهتر حمایت می‌کنه .گرچه این چیزی زورگو و عوضی بودن آمریکا کم نمیکنه.در هر حال به مذاکره مناسب با افراد مناسب و ناسیونالیسم ایرانی میتونه بهتر باشه از هر نظر برا کشور
  • IR ۱۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    0 3
    افسادطلبان بی غیرت خودتون رو هم که بکشید وپر پر کنید ترامپ وهریس ،به برجام برنمیگردن واگر هم برگردند کلاهی بزرگتر از برجام سرتون میذارن👎😆
  • IR ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    5 4
    آمریکا فقط بدنبال حفظ منافع نامشروعش در غرب آسیاست و اصلاح طلبان غربگدا جاده صاف کناشونن
  • حمید IR ۱۲:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    0 2
    دیگه به آقای ماجدی خرده نگیرید همینقدر میفهمه !
  • ایرانی IR ۱۲:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    1 1
    پینوکیو ادم شد اینها همون گوسفندی که بودن موندن دیگه فرشته مهربونی هم وجود نداره که اینها را حتی به پشه تبدیل کنه
  • DE ۱۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    0 1
    اوایل بهمن ۹۸ هنگامی که گفت‌وگوی اشپیگل با ظریف منتشر شد و چنین القا شده بود که ظریف خواستار مذاکره با دولت ترامپ شده، ترامپ در توئیتر نوشت: «نه مرسی!».ای خدائی که خالق خرسی....ترامپ زد تو دهان ظریف, گفت «نه مرسی!» .
  • سید IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    3 2
    ضرباتی که افغانی ها به اقتصاد و امنیت داخلی ایران میزنن ترامپ تو خواب هم نمیتونه تصورکنه به امید روزی که ایران ازدست ترامپ و افغانی های بعدتر از ترامپ نجات پیدا کنه
  • IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    0 2
    وجود امثال این کودن در وزارت خارجه کشور را به انزوای سیاسی کشاند بطوری که به هواپیمای وزیر ( ظریف) هم سوخت ندادند
  • علی IR ۱۴:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    0 0
    خدایا ازسمتی که باورش داریم ضربه کاری را میخوریم چرا اسمش را نظر شما متخصص توهین گذاشته میشود ۴۵ سال کم نیست راه ترکستان رفتن را هندوستان بعقیه مردم سرابی بیش نمیبینین التماس تفکر
  • IR ۱۵:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    0 0
    غربزدگی ،جهان سوم ،،که جلال آل احمد آن را خوب درک کرده بود ، بزرگترین سرمایه غرب برای سلطه بر آنها است ،
  • عبدالله IR ۱۵:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    0 2
    اونایی که میگن هریس ملایم تر از ترامپه خیلی بلید احمق باشند اگه نگوییم فاسدند. هر دو نجس تر و پلیدتر از یکدیگرند.
  • سید IR ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    0 1
    غربگدایانی که در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی در دستگاه سیاست خارجی کشور به خواست ارباب یانکیستان نفوذ داده شدند و تعدادشان هم کم نیست امروزه بلای جان کشور در روابط بین الملل شده اند که نمونه آن قرارداد برجام و تبعات آن هست !

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس